Sposób przygotowania

Mięso pokroić w kostkę i zmiksować w Rozdrabniaczu ( lub zmielić w maszynce ) . Wyrobić dodając 1/3 natki, imbir i do smaku sól ( Delikat ) , pieprz , paprykę , skórkę z cytryny , bazylię .Dobrze wymieszać i uformować 8-10 pulpecików wielkości orzecha włoskiego.
W garnku o grubym dnie rozgrzać olej i zeszklić cebule prawie je rumieniąc.
Pomidory sparzyć i obrać ze skórki - pokroić w drobną kostkę .
Czosnek zmiażdżyć i rozetrzeć z odrobiną soli.
Do garnka na cebulę wrzucić czosnek i chwilę smażyć mieszając . Dodać pomidory , 1/3 natki , bulion, przecier pomidorowy i dusić 10 minut . Włożyć pulpeciki - przykryć i gotować 20 minut. Doprawić sos do smaku przyprawami i cukrem .
Podałam z kuskusem na bulionie .

Komentarze

  • 3
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Fajne danko!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mirka-Ludomila

    Bardzo smakowicie wyglądają.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    bardzo aromatyczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    teresa18

    super sprawa
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !