Sposób przygotowania

Filet umyj, wytrzyj. Skórę ponacinaj w krateczkę. Posyp solą i pieprzem. Imbir obierz, posiekaj, natrzyj mięso. Dymki oczyść, pokrój w plasterki. Na patelni rozgrzej masło, ułóż filet skórą do dołu. Smaż 5 minut. Odwróć, zmniejsz płomień i smaż 2-3 minuty.
Mięso umieść w żaroodpornym naczyniu. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 200 stopni i piecz 15 minut.
Gotowy filet potnij w cienkie plasterki, złóż na pół. Umieść na kromkach pieczywa. Posyp dymką i kiełkami. polej sosem sojowym wymieszanym z miodem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    dianix

    nigdy nie jadłam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !