Sposób przygotowania

Tuszkę rozetnij, usuń kości, szyję i skrzydełka. Chałkę namocz w mleku, zmiel z mięsem z kurczaka. Dołóż żółtka, chrzan, rodzynki i śliwki. Dopraw. Połącz z pianą z białek. Rozsmaruj na mięsie.
Płat mięsa z farszem zroluj. Owiń ściereczką posmarowaną masłem, obwiąż bawełnianą nitką (jak baleron). Gotuj w posolonej wodzie 50 minut. Żelatynę rozpuść według przepisu na opakowaniu. Żelatynę dodaj do bulionu.
Usuń ściereczkę, roladę pokrój w plasterki. Ułóż na półmisku. Udekoruj. Zalej przygotowaną galaretkę. Odstaw do zastygniecia.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !