Sposób przygotowania

Żółtka ucieramy z cukrem na jednolitą masę. Dodajemy smietanę i całość ucieramy nad parą do uzyskania piankowej konsystencji. Masło ucieramy na pulchną masę, kolejno dodając ser przetarty przez sito, przygotowaną uprzednio masę, posiekana laskę wanilii, rodzynki, migdały, skórke pomarańczową i cukier waniliowy. Całość dokładnie mieszamy i przekładamy do formy do pieczenia babki wyłożonej ścieraczką lub gazą. Paschę pozostawiamy w lodówce na co najmniej 12 godzin. Kiedy stężeje =, odwracamy naczynie do góry dnem i wyjmujemy paschę. Dekorujemy konfiturami, polewą czekoladową lub bakaliami. Gotowe!

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    magical66

    musi byc pyszne
  • 4
    original
    Opublikowano

    iga2

    lubie
  • 4
    original
    Opublikowano

    iza15

    smaczna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !