Sposób przygotowania

Ziemniaki gotujemy w mundurkach w wodzie osolonej czubatą łyżeczką soli.

Ugotowane ziemniaki odstawiamy do wystygnięcia, a następnie obieramy ze skórki
i ścieramy na tarce na dużych oczkach. Ewentualnie doprawiamy szczyptą soli.

Tuńczyka odsączamy z zalewy/oleju i rozdrabniamy widelcem na małe kawałeczki.

Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupki i drobno siekamy lub ścieramy na tarce na drobnych oczkach i mieszamy, żeby żółtko było rozłożone równomiernie z białkiem.

Cebulę kroimy w kosteczkę.

Majonez mieszamy ze śmietaną na jednolity sos.

W miseczce układamy kolejno warstwę z połowy ziemniaków, 1/3 majonezu, cebuli, tuńczyka, 1/3 majonezu, drugiej połowy ziemniaków i na koniec reszty majonezu.
Na wierzch sałatki układamy rozdrobnione jajko.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !