Sposób przygotowania

Dzień wcześniej grzyby zalewamy płynem (piwem, winem lub wodą mineralną). Następnego dnia odcedzamy grzyby, drobno siekamy. Cebulę kroimy w drobniutką kostkę, wrzucamy na patelnię z tłuszczem i szklimy ją. Dorzucamy posiekane grzybki, smażymy na wolnym ogniu 2-3 minuty. Do ostudzonych grzybków zmieszanych z cebulą dodajemy drobno posiekane jajka, bułkę tartą i surowe jajko. Razem mieszamy doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mąkę przesiewamy dodajemy 2 surowe jajka, szczyptę soli oraz tyle letniej wody aby wyszło elastyczne i gładkie ciasto. Ciasto cieniutko rozwałkowujmey na posypanej mąką stolnicy, wykrawamy kwadraty ( 4 cm na 4 cm), Na środku kwadrata kładziemy małe porcje nadzienia, składamy po przekątnej i dokładnie sklejamy brzegi formując małe uszka. Gotujemy w lekko osolonej wodzie.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !