Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać pokroić w cienkie plasterki. Zalać wrzatkiem i gotować ok 5 minu. Potem odcedzić i wsypać do naczynia żaroodpornego.
W rondelku rozpuścić masło, dosypać mąkę, jak się połączą, wlewać mleko i ciągle mieszając doprawić do smaku świeżo startą gałką, solą i pieprzem. Zalac sosem ziemniaki i dokładnie wymieszać.
Kiełbasę pokroić w półplasterki i podsmażyć na patelni z odrobinką ileju, dodać pokrojoną cebulkę i smażyć, aż cebulka się zeszkli.
Kiełbasę z cebulą wyłożyć na ziemniaki, przykryć plasterkami żółtego sera i piec w 180 stopniach ok poł godziny.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    To coś dla moich dzieci, skorzystam :)
  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Porcyjkę bym zjadła:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Jaka prosta :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    apetyczna,dzisiaj sobie taką zrobię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !