Sposób przygotowania

Zagnieść ciasto z mąki, cukru, soli, cukru waniliowego, jajka i masła. Odstawić pod przykryciem w chłodne miejsce na około godzinę. Jeszcze raz szybko wyrobić i cienko rozwałkować. Wykroić 30 serduszek i upiec na posmarowanej tłuszczem blasze. Jeszcze ciepłe zdejmować nożem z blachy Sklejać po dwa marmoladą poma­rańczową. Gotową polewę czeko­ladową roztopić w garnku wsta­wionym do drugiego garnka z gorącą wodą. Serduszka smarować ciepłą polewą. Od czasu do czasu mieszać polewę lub podgrzać ją ponownie jeśli zacznie stygnąć. Na środek każdego serduszka z jeszcze ciepłą polewą wcisnąć deli­katnie połówkę orzecha włoskiego.

Komentarze

  • -1
    original
    Opublikowano

    MAŁGORZATA108

    To zdjęcie wygląda jak z skopiowane z gazety, wszystkie takie idealne.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !