Sposób przygotowania

Mąkę wyrobić z cukrem i margaryną, 1 żółtkiem i rumem. Do części ciasta dodać cynamon, kakao, goździki, do drugiej części masę marcepanową, włożyć do lodówki na 30min. Podzielić na połówki, uformować z nich cienkie wałeczki, zwijać po jednym ciemnym i jasnym pasku, tak aby powstał wianuszek. Ułożyć na blasze, posmarować pozostałymi żółtkami wymieszanymi z 1 łyżką wody. Piec 20min w 200st.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    magical66

    lubie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    nawet,nawet
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    rzeczywiście pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !