Sposób przygotowania

Jajka ubić z szczyptą soli do uzyskani jednolitej puszystej masy, dodać mąkę cukier kakao (2-3 łyżeczki albo do zabarwienia biszkoptu na brązowo) wszystko razem wymieszać i wlać do tortownicy (ja mam tortownice około 25 cm) wysmarowanej masłem i obsypanej mąką. Piec w temp. 180 stopni około 25-30 minut. Po upieczeniu dzielimy na trzy części. Sok z wiśni zlewamy do szklanki (1/2 szklanki) i dodajemy amaretto w zależności od gustu. Wiśnie siekamy na drobno pozostawiając kilka do dekoracji. Bitą śmietanę ubijamy na sztywno ( można z cukrem do smaku). Biszkopty nasączamy ponczem. Na pierwszy biszkopt kładziemy wiśnie i zakrywamy je bitą śmietana przykrywamy kolejnym biszkoptem i kładziemy tylko bitą śmietaną i zakrywamy ostatnim biszkoptem. Całość pokrywamy bitą śmietaną dookoła obsypujemy czekoladą a na wierzch kładziemy wiśnie. SMACZNEGO!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !