Sposób przygotowania

Kaczkę natrzeć solą, cebulę posiekać, seler zetrzeć na tarce. Do garnka wlać bulion, dodać cebulę, seler, sherry, cukier, cynamon oraz 3 łyżki sosu sojowego. Całość zagotować, wlać do kaczki, dokładnie zaszyć. Kaczkę ułożyć w brytfannie, piec 30min w temperaturze 200st. Miód wymieszać z octem i pozostałym sosem sojowym. Tą mieszanką posmarować kaczkę, piec 2 godziny w 180st. Co godzinę smarować kaczkę tą mieszanką, upieczoną kaczkę rozciąć, pokroić na plastry.

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    pysznie się zapowiada
  • 2
    original
    Opublikowano

    iga2

    superowy przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    iza15

    fajna nazwa ,podoba mi sie
  • 2
    original
    Opublikowano

    plocia

    oj zjadłoby się hehe
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    ciekawy przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    ciekawy przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Aneta2604

    ciekawy przepis, muszę wypróbować

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !