Sposób przygotowania

Serca umyć, (wycisnąć skrzepy krwi), włożyć do wrzacej, osolonej wody i gotować około 40 minut, dodać włoszczyznę i razem gotować jeszcze 25-30 minut.
Miękkie serca wyjąć, pokrajać w podłużne paski.
Przygotować sos:
zrobić białą zasmażkę z masła i mąki, rozprowadzić wywarem warzywnym i śmietaną , dodać najlepiej świeżo starty chrzan, przyprawy, zagotować.serca pokrajane włożyć do sosu, podgrzać, podawac np. z ziemniakami i surówką

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Andysz

    może być smaczne;]

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !