Sposób przygotowania

Sól rozpuszczamy w wodzie (1 łyżka soli na litr wody) i zagotowujemy. Do wyparzonego słoika wkładamy ząbek czosnku, 2x2cm kawałki chrzanu, liść wiśni, pokrojoną łodygę kopru. Ciasno wkładamy ogórki i na wierz jeszcze dajemy ponownie ząbek czosnku, 2x2cm kawałek korzenia chrzanu i baldachim kopru. Całość zalewamy gorącą solanką i odstawiamy w chłodne miejsce.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Ogórki ! bez nich w zimie byłoby smutno !
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Robię podobne, pycha!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    no sezon juz się zaczął :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Marlena/Kinia

    na pewno smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    edyta44

    pycha
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    z liśćmi wiśni nie robiłam nigdy,warto spróbować:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !