Sposób przygotowania

Ziemniaki ugotować w mundurkach + sól. Boczek pokroić i smażyć 10 min. Cebule grubo posiekać dodać do boczku 3 min. przed końcem. Zemniaki obrać z łupinek pokroić w plasterki, Ziemniaki smażymy na oleju ok. 15 min. pod końcem dodajemy boczek i cebule. Na 2 patelni dodajemy pozostały olej wbić jajka i smażymy aż białko się zetnie, posolić, pieprz + majeranek dla dekoracji.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    magical66

    ciekawy przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    iga2

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Fajne, proste i tradycyjne danie w nowej odsłonie.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Magdalena80

    dobre
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnieszka/picola

    moje ulubione wiosenne danie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marzena34

    świetne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !