Sposób przygotowania

Kapustę czerwona poszatkować i obgotować w wodzie z zielem angielskim i liściem laurowym. Kiedy zmięknie ale jeszcze będzie twardawa dodać kiszona kapustę. Jeśli kapusta będzie bardzo kwaśna przed dodaniem trzeba ją dobrze wypłukać. Doprawić solą, pieprzem, cukrem i gotować razem do całkowitej miękkości. Na smalcu zasmażyć mąkę, rozprowadzić zimna wodą i wlać do kapusty. Pogotować jeszcze kilka minut. Smacznego.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pyszna kapusta;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobra
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika-twin

    smaczna, tylko ja bez smalcu,ale i tak pycha
  • 3
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    super kapustka :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    super kapustka :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    pestka

    świetny dodatek obiadowy

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !