Sposób przygotowania

Umyte i namoczone grzyby ugotować w niewielkiej ilości wody,odcedzić,pokroić w drobną kostkę.Kapustę ugotować,również drobno posiekać.Cebulę pokroić w kostkę,podsmażyć na maśle,dodać pokrojone grzyby z kapustą i jeszcze chwilę smażyć.Po wystudzeniu farszu dodać jajko, doprawić solą i pieprzem,dokładnie wymieszać.Ziemniaki zemleć w maszynce,dodać mąkę,jajko,szczyptę soli i wyrobić ciasto.Utoczyć z niego wałek,kroić na kawałki,rozpłaszczać w dłoniach na placuszki,kłaść porcję nadzienia i formować knedle.Wrzucać do osolonego wrzątku i od chwili, gdy wypłyną,gotować 3-5 minut.Podawać okraszone zrumienioną słoninką lub cebulką.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !