Sposób przygotowania

Składniki na ciasto szybko zagnieść a następnie schłodzić w lodówce ok.. 30 minut. Jedną pomarańczę dokładnie wyszorować i zetrzeć z niej skórkę a następnie wycisnąć z niej sok tak jak z pozostałych. Jajka lekko roztrzepać a następnie dodać do nich masło, cukier i skórkę oraz zapach. Przelać do rondelka i podgrzewać aż składniki się połączą i krem trochę zgęstnieje. ciastem wylepić formę do tarty i zapiec w piekarniku. Następnie wyłożyć pomarańczową masę. Całość upiec. Ciasto można udekorować kandyzowaną skórką pomarańczową lub skórką startą ze świeżej pomarańczy.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Bardzo fajny przepis :))
  • 0
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    bardzo fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Gonia555

    Smaczna
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    rewelacyjny przepis muszę wypróbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    sylwiachmiel

    wypróbuję
  • 0
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    niezły smakołyk ;) wprost do porannej kawki ;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    aisoglam

    Pysznie wygląda :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Apetyczna, uwielbiam tarty.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !