Sposób przygotowania

Ugotować kaszę na półsypko, umyte grzyby namoczyć na godzinę w przegotowanej letniej wodzie( około 2 szklanki), a następnie gotować je w tej samej wodzie do miękkości, wybrać grzyby i z połową kaszy przepuścić przez maszynkę. Dodać reszte kaszy.
Cebulę drobno pokrajaną podsmażyć w tłuszczu, dodać do kaszy.
Przyprawić masę solą i pieprzem, dodać surowe jajka i dokładnie wyrobić.
Z masy formować kotlety, obtaczać w bułce tartej, usmażyć.
Na wywarze, który został z gotowania grzybów zrobić sos i podawać je z kotletami, z dodatkiem ziemniaków i sezonowej surówki.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Interesujące, nigdy nie próbowałam a zapowiada się smacznie.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mmm ... smaczny pomysł !!!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !