Sposób przygotowania

Mąkę przesiać na stolnicę.Połączyć z masłem i żółtkami i solą.Stopniowa dodawać wodę i ugniatać ciasto.Odstawić na 30 min. trzymać pod przykryciem.

Kapustę wypłukać.Grzyby namoczyć w wodzie.Wypłukaną kapustę przełożyć do garnka, dodać grzyby i gotować do miękkości.Przyprawić do smaku.
Tak przygotowaną kapustę wyłożyć na sito aby pozyć się soku.Usunąć liść laurowy i ziele angielskie.
Ciasto cienko rozwałkować, wykrawać krążki szklanką.Nakładać farsz i zlepiać pierogi.
Wkładać do gotującej się wody i od czasu kiedy wypłyną na wierzch gotować 2 minuty.
Podawać z usmażoną kiełbaską z cebulką.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    magical66

    wysmienite
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    pycha
  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    rosik - pierogi zlepiasz maszynką czy ręcznie? Wyplądają pięknie, moje są troche bardziej kulfoniaste...
  • 1
    original
    Opublikowano

    rosik93

    Zlepiam ręcznie przyciskając widelcem.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    wyśmienite
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    smaczne pierożki;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    moje ulubione pierogi :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Barbara/zuza22_85

    pychotka
  • 2
    original
    Opublikowano

    marchewka

    ślicznie wyglądają
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Lubię takie pierogi.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jastinka

    smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    monika1968

    Super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !