Sposób przygotowania

Białko i żółtko jajek rozdzielamy i wrzucamy do dwóch osobnych miseczek. Do miseczki
z białkiem, dodajemy szczyptę soli i ubijamy mikserem na sztywną pianę.

Do żółtek dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, cukier waniliowy i na początek pół szklanki mleka. Mieszamy mikserem na niewielkich obrotach. Stopniowo dodajemy więcej mleka, aż uzyskamy lekko gęstą konsystencję ciasta naleśnikowego.

Otrzymaną masę przelewamy do piany, a następnie delikatnym ruchem łączymy, tak aby piana nie opadła.

Smażymy na rozgrzanym oleju. Omlet łatwo nasiąka olejem, dlatego musimy zadbać o to, żeby nam go na patelni nie zabrakło i uważać żeby omlet się nam nie przypalił.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    jadłam w Kanadzie prawdziwe pancake są przepyszne szczególnie z syropem klonowym
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bożena13

    mniam, mnia
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    coś bardzo dobrego
  • 0
    original
    Opublikowano

    Małgosia6

    palce lizać

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !