Sposób przygotowania

Filety kroimy na kotlety ubijamy przyprawiamy kucharkiem, ziołami, pieprzem, solą, czosnkiem, przyprawą do kurczaka.
Pieczarki kroimy na drobno, smażymy, ser ucieramy na tarce. Nadziewamy pieczarkami i serem spinamy wykalaczkami. moczymy w wymieszanymi jajkiem, mlekiem, maką i przyprawami (ziołem, solą, kucharkiem). Obtaczamy w bułce tartej i smażymy.

Marchewkę myjemy ścieramy na tarce wrzucamy do garnka dodajemy dwie łyzki masła, łyżeczke curku, troche kucharka, soli, pieprzu, dolewamy kilka łyżek wody, dusimy, aż zmięknnie.

Ogórki kroimy w kostke, cebule sparzamy kroimy w kostkę. Mieszamy dodajemy oliwę, pieprzymy, solimy, odstawiamy na kilka chwil do lodówki.

Kukus zalewamy 0,5litry wrzącego bulionu. Czekamy 5-10min.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !