Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kwas burakowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki 1 KG
chleb razowy 2-3 kromki

Przepis i sposób przygotowania na: kwas burakowy

Buraczki kroimy w cienkie plastry. Układamy je w słoju i zalewamy wodą. Na wierzchu kładziemy kromki razowego chleba zakrywamy to gazą. Po paru dniach zdejmujemy pianę, która się utworzy u góry wlać płyn do butelki i przechowywać w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak