Sposób przygotowania

Masło topimy razem z 10 dag czekolady, kruszymy herbatniki, wiśnie kroimy. Migdały prażymy, Całość łączymy i przekładamy na tortownicę. Budyń mieszamy z częścią mleka, dodajemy mąkę, Resztę mleka zagotowujemy razem ze śmietaną, dodajemy budyń i gotujemy. Twaróg ucieramy z likierem, łączymy z masą budyniową. Truskawki kroimy na ćwiartki i dodajemy do masy. Przekładamy do tortownicy i schładzamy. Tort przybieramy truskawkami namoczonymi w pozostałe czekoladzie, obkładamy uprażonymi migdałami. Schładzamy.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    patusia

    Uwielbiam ciasta :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !