Sposób przygotowania

kotlety delikatnie rozbić, obtoczyć w musztardzie francuskiej (ok. 4 łyżki) i zostawić na jakiś czas w lodówce
rozgrzać tłuszcz i podsmażyć kotlety z obu stron, dodać pokrojony w kostkę boczek i trochę podsmażyć
zalać 2 szklankami wody i dodać sos sojowy i cebulę oraz liście laurowe i kostkę rosołową
dusić pod przykryciem aż mięso zmięknie (ok. 30 min)
przyprawić do smaku podanymi przyprawami (musi być wyczuwalny smak musztardy, w razie potrzeby dodać łyżeczkę musztardy)
3 łyżki maki rozrobić z zimną wodą i dodać so sosu
gotować jeszcze ok. 7 min.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Jakież dobroci! :D

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !