Sposób przygotowania

Czekoladę połam na drobne kostki. Oba rodzaje mąki wymieszaj z proszkiem do pieczenia, sodą, przyprawą do piernika i drobnym cukrem. Miód podgrzej, dodaj do mąki, wybij jajka, wlej olej, zagnieć ciasto, dodaj do niego kawałeczki czekolady. Ciasto chłódź w lodówce 1,5 godziny.
Piekarnik rozgrzej do temp. 180 stopni, blachę wyłóż papierem do pieczenia. Z ciasta odrywaj kawałki, formuj kulki, spłaszcz je delikatnie i przekładaj na pergamin. Możesz też rozwałkować ciasto na posypanej mąką stolnicy i wycinać foremkami świąteczne kształty.
Cukier puder podziel na 3 części, do jednej dodaj sok z cytryny i utrzyj biały lukier. Z cukru pudru i syropu malinowego przygotuj lukier różowy, z soku pomarańczowego i ze skórki lukier pomarańczowy.
Pierniczki posmaruj lukrem, posyp posypką. Ułóż na pergaminie do zastygnięcia.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    rewelacyjne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    podoba mi się;)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    daria899

    ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !