Sposób przygotowania

podgrzać miód, cukier i masło zestawić z ognia dodać przyprawę do piernika do mąki dodać wystudzoną masę mleko z sodą i jajko wyrobić ciasto rozwałkować na grubość 1 cm. wycinać ciastka piec 12 min. w 180 stopniach

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    goofy9

    robiłam te pierniczki na święta i zdecydowanie więcej potrzeba mąki. Ja dałam aż dwie szklanki więcej i dopiero wtedy ciasto było ok!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Iwona56

    fakt to prawda też dodałam więcej mąki ale nie aż tyle jak zagniatałam dosypałam trochę
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Motorek

    ale piękne i smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    uwielbiam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !