Sposób przygotowania

Cebule pokroić w kosteczkę.Przesmażyć razem z mięsem.Doprawić solą,pieprzem i papryką.Kapustę zalać dwiema szklankami wody,dodać kostkę bulionową,gotować ok.15min.Odcedzić na sitku i doprawić solą i pieprzem.Ziemniaki obrać,wypłukać,pokroić w plastry,zalać posolonym wrzątkiem i gotować 5min.,po czym odcedzić,oprószyć solą i pieprzem.W natłuszczonym żaroodpornym naczyniu układać warstwami:mięso z cebulą,kapustę,ziemniaki.Zalać potrawę śmietaną wymieszaną z kremówką i serem.Piec ok.35min w temp.200stopniC.Przed podaniem posypać szczypiorkiem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !