Sposób przygotowania

Żelatynę rozpuścić w 250 ml wrzątku.Herbatę zaparzyć w 200ml wody.
Żółtka ubijamy na puszystą masę z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i sokiem z cytryny.
Do masy dodajemy zaparzoną herbatę i rozpuszczoną żelatynę, mieszamy, wkładamy do lodówki aby masa stężała.
W tym czasie ubijamy śmietanę, razem z posiekanymi bakaliami dodajemy do tężejącej masy mieszamy, układamy do 4 pucharków, wkładamy ponownie do lodówki do całkowitego stężenia.
Kiwi miksujemy na mus, dodajemy ew cukru.
Przed podaniem układamy mus do pucharków, dekorujemy rodzynkami.
Smacznego!

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    wygląda na smaczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Koper

    interesujący, nawet bardzo :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    pomysłowe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !