Sposób przygotowania

Przepis na ciasto francuskie: Z podanych składników zagnieść ciasto. Podzielić na 2 części (2/3 ciasta na spód, 1/3 ciasta na wierzch).
Przepis na masę makową: Mak sparzyć i zemleć w maszynce dwa razy. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem. Orzechy pokrojone, a rodzynki namoczone i odciśnięte wymieszać z makiem. Białka ubić na pianę. Wszystko wymieszać z makiem. Na koniec dodać olejek migdałowy i proszek do pieczenia. Ponownie wymieszać.
Przełożenie ciasta: 2/3 ciasta na spód - masa makowa - 1/3 ciasta na wierzch. Makowiec piec przez 60 - 70 minut w temperaturze 190 stopni C.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Cbeti

    Ja zamiast ciasta na wierzch robię kruszonkę
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    aga130982

    mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ania67

    Musze spróbowac
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    same pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    Marzena40

    cos wspaniałego
  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    m1monika

    pyszności;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    joanna77

    mniam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszności
  • 0
    original
    Opublikowano

    krokodyl

    extra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !