Sposób przygotowania

Ryż rozerwać z torebki i wsypać do naczynia żaroodpornego. W ½ szklanki wody rozpuścić jedną kostkę rosołową a następnie zalać niż ryż. Mięso mielone podsmażyć na oleju doprawiając solą i pieprzem można dodać jeszcze czosnku. Następnie mięso wyłożyć na ryż. Wysypać kukurydzę, wyłożyć pokrojonego w cienkie paseczki pory oraz pokrojone w plasterki pieczarki. Całość posypać startą na tartce marchewką na to wyłożyć ok. 1-2 łyżek majonezu. Wyłożyć paprykę konserwową , posypać serem pleśniowym a na wierzchu ułożyć plastry sera żółtego. Całość zapiec.

Komentarze

  • 0
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    szybko i smacznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    wyglada fajnie
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Bardzo apetycznie wygląda.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !