Sposób przygotowania

Ryby pokrój w dzwonka, posyp przyprawą do ryb cytrynową, odstaw na 15 minut. Delikatnie oprósz mąką i podsmaż na rozgrzanej patelni. Przełóż do naczynia żaroodpornego i wstaw na 5-6 minut do piekarnika rozgrzanego do temperatury 150 stopni.
Cytryny sparz, otrzyj ze skórki, przekrój i wyciśnij sok. W rondlu roztop masło, wsyp mąkę, wymieszaj. Zasmażkę rozprowadź z bulionem i sokiem z cytryny. Gotuj, mieszając, aż sos zgęstnieje, dodaj otartą skórkę z cytryny, zapraw śmietanką, dopraw do smaku przyprawą do ryb cytrynową i odrobiną cukru.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    To musi być pyszne !
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa

    smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    daria899

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !