Sposób przygotowania

ROZDRABIAMY DROŻDŻE Z ŁYŻKĄ CUKRU, 20 DAG MĄKI, PÓŁ SZKLANKI MLEKA. I ZOSTAWIAMY DO WYROŚNIĘCIA. JAJKO I ŻÓŁTKA UCIERAMY Z RESZTĄ CUKRU, DODAJEMY TERAZ TAK SOK Z CYTRYNY, TROSZKĘ SOLI, WYROŚNIĘTY ROZCZYN, RESZTĘ MLEKA I SPIRYTUS. WYRABIAMY ŁADNE I GŁADKIE CIASTO, MOŻEMY DODAĆ TROSZKĘ OLIWY , JESZCZE TROSZKĘ RĘKĄ WYRABIAMY , FORMUJEMY KULKĘ I ZOSTAWIAMY Z 10 MINUTEK .GDY ZOBACZYMY ŻE JESZCZE NAM ROŚNIE TO PONOWNIE TROSZKĘ WYRABIAMY I ZA POMOCĄ ŁYŻECZKI NABIERAMY MAŁE PORCJE I FORMUJEMY PĄCZUSIE TAKIE JAKIE CHCEMY MOGĄ BYĆ MALUTKIE , ŚREDNIE , JAK SKOŃCZYMY KŁADZIEMY NA STOLNICE I OPRÓSZMY TROSZKĘ MĄKĄ , PRZYKRYJMY JESZCZE NA CHWILKĘ CZYSTĄ ŚCIERECZKA I ODCZEKAJMY JESZCZE CHWILKĘ . w MIĘDZY CZASIE SZYKUJEMY W GARNKU OLIWĘ I WSTAWIAMY NA GAZ NIECH SIĘ ROZGRZEJE.WRZUCAMY PARTIAMI I SMAŻYMY , WYJMUJEMY NA PAPIEROWE RĘCZNIKI I POSYPUJEMY CUKREM PUDREM .

Komentarze

  • 2
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    PĄCZUSZKI
  • 1
    original
    Opublikowano

    anoosia

    śliczne
  • 1
    sp_a4029
    Opublikowano

    Justyna223

    mniami
  • 0
    original
    Opublikowano

    patusia

    Pyszne!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emiliozo

    coś słodkiego dla mnie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !