Sposób przygotowania

Żołądki oczyścić, umyć i przekroić każdy na 2 - 3 części.Na patelni rozgrzać tłuszcz, obsmażyć żołądki, przełożyć do garnka.Na pozostałym tłuszczu usmażyć pokrojoną w drobną kostkę cebulę z czosnkiem.Dołożyć do żołądków.Podlać 2 szkl bulionu, dodać listek, pieprz i ziele. Dusić do miękkości.Śmietanę podbić mąką.Wlać do gulaszu.Doprawić wg uznania podanymi przyprawami.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Marzena34

    fajny przepis wyprobuje na pewno
  • 1
    imgp7894
    Opublikowano

    evita0007

    super i dobrze ze zdjecia nie ma bo jak mówiłam mój żołodek sie juz przykleił do kręgosłupa ;D
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna74

    na pewno pyszne
  • 1
    no-avatar
    Opublikowano

    Anonim

    A kiedy pieczarki?
  • 0
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Rzeczywiście, uciekły mi pieczarki. Pokrojone w plasterki pieczarki dodajemy do cebulki, kiesy się zeszkli i smażymy do odparowania soku. Dalej jak w przepisie. Przepraszam za błąd.
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Dobry obiad.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !