Sposób przygotowania

Mąkę z solą przesiać.Pół szklanki wody wymieszać z cukrem i drożdżami,odstawić. Do mąki dodawać powoli olej i drożdże z wodą oraz kefir.Wyrabiać ciasto.W razie potrzeby dodać mąkę lub wodę. Odstawić pod przykryciem na 1-2 h. Rozwałkować na dłuższy prostokąt (na długość blachy mniej więcej i na niezbyt cienkie ciasto), nakłuć widelcem i wstawić do piekarnika na ok10min w 200stopniach. Posmarować sosem pomidorowym, ułożyć salami pokrojone w paseczki,cebulę w krążkach,pieczarki(dałam dosłownie resztki),paprykę w kosteczce i posypać parmezanem. Piec jeszcze ok15min.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    ja robię dziś okrągłą :D
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    uwielbiam pizze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !