Sposób przygotowania

Suchą fasolę namocz dzień wcześniej, na około 24 godziny w zimnej wodzie, a następnie ugotuj do miękkości.Pokrój cebulę, paprykę, boczek w około centymetrowej grubości kostkę. Podsmaż boczek na patelni dodaj kolejno cebulę, paprykę jeśli wytopiło się dużo tłuszczu to część możesz odlać.Dodaj koncentrat pomidorowy i jeszcze chwilę wszystko razem podsmaż.Dodaj ugotowaną fasolę, ketchup, rozkruszony kminek, rozdrobniony czosnek oraz kostki bulionu na wędzonym boczku, wszystko razem gotuj jeszcze około 5 minut cały czas mieszając.Dopraw danie majerankiem i pieprzem do smaku. Podawaj fasolkę z chlebem. Smacznego;)))

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !