Sposób przygotowania

W małej misce mięso mielone wymieszać z pokrojoną w kostkę cebulą, bułką tarta, mąką ziemniaczaną, żółtkami, solą, pieprzem po czym wyrobić ze składników masę na pulpety. Z powstałej masy formować małe pulpety. Dwie kostki rosołowe rozpuścić w litrze wrzątku i zagotować. Do gorącego bulionu wrzucamy pulpeciki i wyjmujemy po 3 minutach. W małym rondelku przygotować sos do pulpecików, do zeszklonego masła wsypać mąkę pszenną i ciągle mieszając wlać pół szklanki bulionu, dodać chrzan, śmietanę i zamieszać. Gotowe pulpety włożyć do powstałego sosu chrzanowego i podgrzać 2 minuty. Podawać z ziemniakami i zielona sałatą, pomidorem pokrojonym w plastry, ozdobić talarkami marchwi i ogórka.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !