Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serca z marcepanu

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier puder 5 łyżek
pistacje mielone 2 łyżki
likier wiśniowy 1 łyżka
gorzka czekolada 150 g
biała czekolada 30 g
wiórka kokosowe
masa marcepanowa 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Serca z marcepanu

Masę marcepanowa ucieramy z cukrem pudrem pistacjami i likierem .Na stolnicy posypanej cukrem pudrem wałkujemy ciasto na grubośc 1 cm.Foremkami wycinamy foremką .Przekładamy na tackę przykrywamy folia i wstawiamy do lodówki na 2 godziny .czekolady osobno roztapiamy w kąpieli wodnej.Każde serca moczymy osobno w czekoladzie wyjmujemy by nadmiar czekolady spłyną i układamy na pergaminie i czekamy aż zastygnie.Biała czekolada dekorujemy serca i posypujemy pistacjami lub wiórkami kokosowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 19.06.2013 09:30
to coś na moje podniebienie
mariel78 11.06.2012 15:26
super
kuklik 20.03.2011 14:15
szkoda że nie ma zdjęcia
ben-ka 02.12.2010 08:59
No,no,no - czuć już święta:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak