Sposób przygotowania

Ziemniaki dokładnie umyć.Następnie ugotować w lekko osolonej wodzie w mundurkach.Gdy wystygną obrać je i pokroić na plastry.Tuńczyka oraz kukurydzę osączyć z zalewy,a następnie przełożyć je razem do dużego naczynia i dokładnie wymieszać.Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę.Paprykę umyć,usunąć z niej nasiona i pokroić na małe kawałki.Natkę drobno posiekać.Wszystkie składniki sałatki połączyć,skropić oliwą z oliwek,dodać sok wyciśnięty z połowy cytryny,a następnie doprawić do smaku solą i pieprzem.Dokładnie wymieszać.Udekorować cienkimi plasterkami z reszty cytryny.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Reda

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Reda

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !