Sposób przygotowania

Rozgrzać piekarnik do 110stopniC,blachę wyłożyć papierem do pieczenia i używając szklanki narysować 10kółek o śr.ok.6cm.Białka połączyć z sokiem z cytryny i ubić na sztywną pianę.Dalej ubijając,dodawać powoli cukier puder.Łyżką przekładać pianę na blachę,wypełniając narysowane koła.Łyżeczką uformować gniazdka,dokładając pianę na brzegach kół.Piec przez 2 godz.Jeśli zaczną brązowieć,zmniejszyć temp. do 90stopniC.Truskawki odmrozić i osączyć.Śmietankę ubić,wymieszać z jogurtem i truskawkami.Osuszone bezy tuż przed podaniem napełnić kremem,udekorować maliną i gałązką mięty,oprószyć cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Allice

    pyszności!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    smaczny deser

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !