Sposób przygotowania

Śmietanę dobrze schłodzić. Gorzką czeokoladę rozpuscić z masłem. Żółtka oddzielić od białek, utrzeć z połową cukru na puszystą masę. Z białek i reszty cukru oraz szczypty soli ubić pianę. Ubić również śmietanę. Płynną czekoladę delikatnie połączyć z masą żółtkową, pianą, 2 łyżkami śmietany i alkoholem. Połowę czekoladowej masy włożyć do pucharków, na nią nałożyć 2 łyżki bitej śmietany, łyżkę wiśni, znów warstwę musu czekoladowego. Wierz deseru przybrać resztą śmietany i wiórkami mlecznej czekolady startej na tarce o duzych oczkach. Wstawić na 15 minut do lodówki

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !