Sposób przygotowania

Galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie. Żelatynę zalewamy łyżeczką gorącej wody i mieszamy do spęcznienia, dodajemy ją do serka homogenizowanego. Na dno szklanych pucharków wysypujemy po łyżce rodzynek, zalewamy tężejącą galaretką winogronową. Odstawiamy w chłodne miejsce lub do lodówki, by mocniej stężała (nie musi być idealnie sztywna). Na tę warstwę wykładamy po 2-3 łyżki serka homogenizowanego, na wierzchu układamy winogrona. Zalewamy tężejącą truskawkową galaretką i odstawiamy znów do całkowitego tym razem stężenia. Podajemy na deser. Możemy ozdobić pucharki bitą śmietaną.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !