Sposób przygotowania

wymieszać mąkę z migdałami,cukrem gożdzikami i cynamonem,dodac posiekaną margarynę i jajko zagnieść ciasto w kulę,zawinąć w folie i wstawić do lodówki na 1godz.wyłożyć na blachę 2/3ciasta,na nim ułożyć warstwę umytych i osączonych jagód,składniki polewy wymieszać i wylać na jagody,pozostałą część ciasta rozwałkować i pokroić w centymetrowe paski,ułożyć na owocach w kratkę,piec 50min.w temp.200st.zamiast polewy jagodowej można przyrządzić kokosową z 1 szkl.mleka kokosowego,1 łyżki soku ananasowego i 2 łyżeczek mąki kukurydzianej,mleko zagotować,dodać mąkę wymieszaną z sokiem,gotować kilka minut,ciągle mieszając.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    super to ciasto i do tego z jagodami
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Rewelacja
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    pyszne cisto, uwielbiam jagody
  • 2
    original
    Opublikowano

    jordi

    świetny przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ola1young

    PYSZNE,LUBIE TAKIE CIASTA :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !