Sposób przygotowania

Ciasto:
Jedno jajko wymieszaj z mlekiem, dodaj mąkę, piwo, szczyptę soli. Całość zmiksuj dokładnie mikserem. Patelnię natrzyj kawałkiem słoniny. Ciasto smaż cienko jak na naleśniki.

Farsz:
Cebulę obierz i poszatkuj. Pieczarki pokrój na cienkie plasterki. Czosnek przeciśnij przez praskę. Szynkę pokrój w wąskie paseczki. Wszystkie składniki smaż razem na patelni około 30 minut. Dodaj sól i pieprz do smaku.

Naleśniki ponadziewaj farszem z pieczarek i szynki, pozawijaj w ruloniki. Następnie każdy rulonik zanurz w surowym jajku i bułce tartej i smaż na głębokim tłuszczu około 5 minut z każdej strony.

Najlepiej podawać z barszczem czerwonym.

Smacznego!

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !