Sposób przygotowania

Mąkę wysypujemy na stolnicę. Dodajemy do niej cukier i sodę i mieszamy. Robimy wgłębienie i dajemy do niego miód i masło. Ostrożnie mieszamy. Ugniatamy ciasto aż będzie gładkie. Rozwałkowujemy. Jeśli będzie się kleiło podsypujemy mąką. Z foremek wycinamy pierniczki. W środku pierniczków wykrajamy jakiś kształt. Landrynki segregujemy kolorami. Wkładamy do woreczków i tłuczemy tłuczkiem do mięsa. Układamy je od razu na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.Do środka wsypujemy skruszone landrynki
Pieczemy w 160 C około 15 minut.
Po upieczeniu układamy aż ostygną .

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Anita21

    pomysłowe, a efekt końcowy super
  • 0
    original
    Opublikowano

    aisoglam

    Bardzo pomysłowy przepis! Dla mnie bomba!
  • 1
    original
    Opublikowano

    banditka

    Jolu i ta landrynka sie nie klei potem do papieru do pieczenia?
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    śliczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Baska Kaska

    cudeńka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    fajny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    dziękuję :) Landrynka się nie klei, ale zaraz po upieczeniu wystawiłam pierniczki na balkon do ostygnięcia
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kate131

    śliczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    cudnie to wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    Klausia

    ciekawie to wygląda :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !