Sposób przygotowania

Na boczku, zeberku gotujemy wywar z dodatkiem liscia laurowego, pieprzu, ziela angielskiego. Dodajemy trochę majeranku, soli, drobno posiekany czosnek. Dodajemy pokrojone ziemniaki i je gotujemy w wywarze. Gdy będą one już prawie miękkie wlewamy zakwas. Chwilę gotujemy, dodajemy kiełbase pokorjoną. Z zupy wyciagmy boczke, zeberko, mozna je oskubac, pokroic i dac kazdemu na talerz kawałki miesa i boczku. Wyciagamy tez liscia lurowego. W osobnym garnku gotujemy w osolonej wodzie jajka na twardo, ktore kroimy i dajemy kazdmu na talerz. Doprawiamy zurek wg uznania szczegóelnie majernakiem. Wlewamy na talezr do jajek i kawałków miesa. Podajemy z pieczywem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    aisoglam

    Treściwy bardzo :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    patusia

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !