Sposób przygotowania

Biszkopt:
białka oddzielić od żółtek, białka ubić z 5 łyżkami cukru na sztywną pianę, do piany dodawać po trochu, 5 łyżek mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia i po jednym żółtku, delikatnie mieszając.
Ciasto kruche:
Mąkę posiekać z 150 g margaryny, dodać 4 łyżki cukru, miodu, 1 jajko, sodę. Ciasto zagnieść i podzielić na 2 części.
Krem:
Mleko zagotować z 4 łyżkami cukru, masłem.
Mąki rozmieszać w odrobinie zimnego mleka.
Na gotujące się mleko wlać rozrobione mąki i ugotować.

Ciasto kruche wyłożyć na takie same blaszki wysmarowane tłuszczem i upiec w 180 stop. na złoty kolor. Ciasto biszkoptowe wylać na wysmarowaną tłuszczem blachę i upiec w 175 stop, przez 25 minut.
WARSTWY CIASTA
1-ciasto kruche
2-połowa kremu
3-biszkopt
4-krem
5-ciasto kruche
6-wierzch polać polewą czekoladową.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    madi356

    fajne, tylko zdjęcie troche niewyraźne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !