Sposób przygotowania

Jabłko umyć obrać ze skórki, pokroić w ćwiartki i wyjąć gniazda nasienne. Zagotować 2 i 1/2 szkl wody z 1 łyżką cukru, goździkami i skórką cytrynową (lub parę kropel aromatu cytrynowego). Do wrzątku włożyć jabłka. Gdy zmiękną wyjąć i ułożyć na talerzykach. Pozostawić do ostygnięcia. Żółtka utrzeć z 2 łyżkami cukru, mleko zagotować z cukrem waniliowym. Do gotującego się mleka wlewać powoli mąkę ziemniaczaną wymieszana z odrobiną zimnego mleka. Mieszać, aby nie powstały grudki. Po zagotowaniu dostawić z ognia i wymieszać z żółtkami i polać sosem przestudzone jabłka. Ochłodzić w lodówce.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Justyna73

    ale smakowicie się zapowiada
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    doskonały smak
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    coś w sam raz dla mojej córki
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    extra deser
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    jest smaczne często to robiłam dla dzieci, szybkie przygotowanie i zawsze pewne, że się uda.
  • 0
    original
    Opublikowano

    plocia

    ale pyszności serwujesz
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    dawno nie robiłam , jest tyle rzeczy do zrobienia ....
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    dawno nie robiłam , jest tyle rzeczy do zrobienia ....
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magda60

    pysznosci
  • 0
    original
    Opublikowano

    paula99926

    już czuję ten smak:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !