Sposób przygotowania

Ryż i soczewicę przepłukać,osączyć,wymieszać.Wsypać do żaroodpornej formy,wstawić na 10min do piekarnika nagrzanego do 150stopniC.Cebule i czosnek obrać.Czosnek rozgnieść,wymieszać z imbirem i chilli.Pokrojoną w cienkie plasterki cebulę usmażyć w rondlu na złoto na rozgrzanym oleju.Połowę cebuli odłożyć.Do rondla z cebulą wrzucić czosnek z przyprawami oraz cynamon i goździki.Włożyć uprażony ryż z soczewicą,dokładnie wymieszać,smażyć razem 5 min.Wlać 2 szklanki ciepłej wody,wsypać gorczycę,dodać sól do smaku.Gotować na małym ogniu do miękkości ryżu i soczewicy,uzupełniać wodą,jeśli trzeba.Podawać posypane odłożoną cebulą.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Sylwia88

    może się skuszę
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Interesujący przepis :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !