Sposób przygotowania

migdały uprażyć na patelni bez tłuszczu,czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej,płatki kukurydziane rozdrobnić wałkiem,wymieszać z migdałami i czekoladą z masy uformować małe kulki(kilka)i ułożyć na talerzu a resztę wylepić na tortownicę wyłożoną papierem do pieczenia tortownicę i kulki włożyć do lodówki na 30min.wiśnie wydrylować kilka odłożyć do dekoracji i ugotować je z cukrem ok.10min.mąkę rozrobić z małą ilością wody wlać do owoców i mieszać aż zgęstnieje,ostudzić i ułożyć na cieście,chłodzić godzinę,zimną kremówkę ubić na sztywno z dodatkiem śmietanfixa i cukrem waniliowym,dodać jogurt i jeszcze chwilę ubijać,tort wyjąć z formy,ozdobić ubitą śmietaną,kulkami i wiśniami.

Komentarze

  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    fajny, bez pieczenia, nie spotkałam się z takim przepisem jeszcze
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Dla mnie super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !