Sposób przygotowania

Pierś z kurczaka marynujemy wg przepisu \"Marynata miodowo-sojowa z nutką chili\". Ryż gotujemy do miękkości z curry. Banany kroimy w talarki i wrzucamy na rozgrzaną patelnię z odrobiną oleju. Gdy zaczną się sklejać i powstanie jednolita masa posypujemy cynamonem i dodajemy kawałki wcześniej usmażonego kurczaka. Całość dokładnie mieszamy i jeszcze chwilkę smażymy na malutkim ogniu. Na talerzu (w miseczce) kładziemy ryż curry, a na to kurczaka z bananami. Jeśli ktoś lubi mocno słodkie można posypać odrobiną karmelu i wanilii.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Tomasz17

    ciekawe, musi być pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    jedno z moich popisowych dań, szybkie, zawsze wychodzi, smakuje wybornie :o)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    Ooo= tego jeszcze nie próbowalam- najwyzszy zatem czas:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    ależ pyszne żarełko ......
  • 2
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    warto zrobić:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !